MTC Coachopleiding

De MTC coachopleiding is een praktijkgerichte intensieve vakopleiding die je de coachingsvaardigheden en -technieken bijbrengt, vanuit een waarderend perspectief. Deze vaardigheden en technieken zijn breed toepasbaar in werk- en sportsituaties. De opleiding geeft onder andere inzicht in menselijke relaties en -interacties en hoe je mensen kunt begeleiden in hun ontwikkelproces.

Het programma is wetenschappelijk onderbouwd, gebaseerd op positieve psychologie, appreciative inquiry en systemisch werken. Op verzoek verwerken wij specifieke organisatiewensen in het programma, waardoor het naadloos aansluit op de gewenste praktijk.

Doelgroep

Deze intensieve coachopleiding is bestemd voor organisaties die een functie- of branchespecifieke coachopleiding wensen. Een HBO werk- en denkniveau is gewenst.

Werkwijze

De deelnemers krijgen speciaal geselecteerde literatuur. Tijdens de opleiding wordt de essentie van de diverse theorieen en methodieken besproken. Vervolgens wordt daar tijdens de opleidingsdagen praktisch mee aan de slag gegaan. Ontwikkeling als individu en groep in een veilige omgeving staat centraal, waardoor de coachingsvaardigheden worden getraind en de inzichten die worden verkregen kunnen indalen en eigen gemaakt kunnen worden. Van de cursisten wordt tevens gevraagd om tussen de opleidingsdagen door zo veel mogelijk te oefenen. Vanuit de opleidingsgroep worden intervisiegroepen gevormd, waar gezamenlijk wordt geoefend aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Resultaten

Door deze coachopleiding leren de deelnemers zich te bekwamen in coachingsvaardigheden, die breed toepasbaar zijn. Daarbij gaat het om de volgende accenten: Introductie positieve psychologie, systemisch werken, de werking van de hersenen en diverse coachtechnieken. Uiteraard speelt persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol tijdens de opleiding, waaronder het kunnen reflecteren op het eigen gedrag, denken en functioneren. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het trainen van de geleerde coachtechnieken tijdens oefengesprekken en het bekwamen van de coachingsvaardigheden.

Kerndocent en cursusleider

Facila Nanhekhan
Facila heeft “Social Sciences Organisation Learning” gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Daarna heeft zij ook opleidingskunde en veranderkunde gestudeerd. Gedurende haar loopbaan heeft zij onder andere gewerkt als Management Development adviseur, Opleidingsadviseur, Management Consultant en Senior Trainer.

Sinds 2002 leidt Facila met veel plezier, enthousiasme en een enorme vakbekwaamheid professionele coaches op. Facila heeft onder andere vele professionele leergangen/opleidingstrajecten begeleid voor School voor  Coaching (Coaching voor Professionals) Opleiden en het begeleiden van veranderprocessen vormen de rode draad in haar carriere.

Tevens is  zij werkzaam als MTC Executive Coach.

Aantal

Om het leereffect van de deelnemers zo groot mogelijk te maken bestaat de groep uit minimaal 8 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.

Lesdagen

De opleiding bestaat uit drie blokken van 5 aaneengesloten dagdelen.

Data

Data voor MTC Coachopleiding worden in overleg ingepland.

Investering

De investering is mede afhankelijk van het aantal deelnemers, de locatie en het meerwerk voor maatwerk. Bij interesse zal er een intakegesprek plaatsvinden en zal er een offerte worden gemaakt.

Nadere informatie en aanmelden

Stuur een e-mail naar rdesmit@mentaltrainingcenter.nl voor vragen over de opleiding.