7 jaar na het overlijden van mijn moeder (2011) is op 3 januari 2018 mijn vader op bijna 92-jarige leeftijd overleden. Dat overlijden heeft een enorme impact op mij gehad. De laatste 10 jaar heeft voor een belangrijk deel in het teken gestaan van mantelzorg voor mijn ouders en ik merk dat het heel veel heeft gevraagd. Niet alleen van mij, maar zeker ook van mijn gezin. Ik heb dat uiteraard altijd met heel veel liefde gedaan en ik zou het zo weer doen.

Het inzicht

Mijn inzicht door het overlijden van mijn vader was en is dat ik bijna altijd de ander belangrijker vind dan mezelf, ook zakelijk. Geven, geven en nog eens geven, met als gevolg een behoorlijke disbalans tussen geven en ontvangen. Als je dat combineert met de financiële crisis, dan kan je jezelf voorstellen dat de rapen de afgelopen jaren binnen ons gezin goed gaar waren. Maar nooit opgeven en telkens weer vanuit vertrouwen en positieve mindset vooruitkijken en opschakelen. Het mooie en bijzondere was wel dat ik al die tijd continu de onvoorwaardelijke steun van mijn vrouw en kinderen heb gehad. Ik ben ze dan ook enorm dankbaar en ben vanzelfsprekend erg trots op ze. Na vele verrijkende ervaringen heb ik in 2013 vanuit de as het Mental Training Center opgericht. Een nieuwe start gebouwd op mijn jarenlange ervaringen en hoe je vanuit een positieve mindset en enthousiasme iedere keer weer het verschil kan maken. Als ik terugblik zie en ervaar ik dat er sprake is van een heftig doch vruchtbaar rijpingsproces. Alle projecten, concepten en events die ik in de afgelopen jaren heb ontwikkeld en de ervaringen die ik daarmee heb opgedaan vallen nu op zijn plaats. Een neveneffect was wel dat ik mijn droom die ik al zo’n 15 jaar heb, onbewust heb uitgesteld. Door het inzicht kies ik nu heel bewust voor mezelf en dat voelt erg vreemd kan ik je vertellen, soms zelfs egoïstisch. Iedereen heeft zijn persoonlijke levensthema’s en kiezen voor mezelf en balans creëren in geven en ontvangen zijn er enkele van mij. Ik kies er nu dan ook vol voor om mijn droom te realiseren en die wil ik vanuit rust gaan vormgeven.

Mijn droom

Het is zoals gezegd al ruim 15 jaar mijn droom om ………. een Vitaliseringscentrum op te zetten in een natuurlijke omgeving, waar wordt gewerkt aan de vitaliteit van mensen met als doel het beste uit de mensen en hun passie en talenten te halen. Een bron van herstel, geluk en inspiratie voor werk, sport en privé. Het concept bestaat uit de drie componenten: Fysiek, Voeding en Mentaal. Onderdeel van het vitaliseringscentrum is dan ook het Mental Training Center, welke garant staat voor de mentale ontwikkeling van deelnemers. Vanuit dit concept en onze waarderende ontwikkelingsvisie kunnen op basis van behoeften verschillende vitaliseringsprogramma’s worden vormgegeven.

Voor de opzet wordt er gewerkt met natuurlijke materialen om de belasting van het milieu zo laag mogelijk te houden en tevens maximaal bij te dragen aan inspirerende en positieve klantbeleving. De accommodatie moet zoveel mogelijk selfsupporting zijn, voor wat betreft energie (minimaal CO2-neutraal) en het liefst zelfs bijdragen aan het milieu/natuurlijke omgeving.

Uiteraard valt er nog veel en veel meer over te vertellen, maar kort door de bocht is dit mijn droom.

Hoe nu verder

Ik merk aan mezelf dat ik na 10 jaar onrust, behoefte heb aan rust. De balans herstellen om daarvanuit mijn droom te verwezenlijken. Daarom kies ik voor de volgende strategie en daar heb ik jullie steun en hulp bij nodig!

Om mijn droom te realiseren steek ik in op de volgende pijlers:

  • Gedurende minimaal 1 of 2 jaar een financiële basis te creëren (inzet 16-24 uur per week) d.m.v. freelance werken op projectbasis. Ik zet mijn ervaring en talenten graag in voor een uitdagende klus, dus weet je wat of heb je leuke ideeën neem dan contact met mij op.
  • Uitbreiding coaching- en trainingsopdrachten voor het Mental Training Center, voel je vrij om ons te introduceren.
  • Uitwerken plannen, haalbaarheidsonderzoek en organiseren partners en financiën voor opbouw van het Vitaliseringscentrum.

Dus willen jullie mij helpen om mijn droom te realiseren? Laat het me weten.

Hartelijke en dankbare groet,

Ruud de Smit,

T: 0626102601

E: rdesmit@mentaltrainingcenter.com

Please follow and like us: