MTC Foundation

De Mental Training Center Foundation is opgericht door het Mental Training Center met als doel om vanuit haar expertise een bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken. Op dit moment richt de MTC Foundation zich op twee goede doelen, namelijk:

  • Het opstarten van een vernieuwend onderzoek naar Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en preventie.
  • Young Talent Programme, het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap bij jongeren met als doel jongeren hun kracht en talenten te laten ontdekken en ze te leren deze in te zetten.

Preventie Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS)

Wij willen een onderzoek opzetten naar preventie van PTSS. We hopen door dit onderzoek preventieve methoden en tools te kunnen ontwikkelen, waarmee we preventief mensen kunnen trainen waardoor veel meer mensen mentaal gezond blijven tijdens de uitoefening van hun werk. Dus hoe kunnen we mannen en vrouwen vooraf trainen op hun taak waar ze mogelijk te maken kunnen krijgen met traumatische gebeurtenissen. Denk hierbij onder andere aan militairen die op missie gaan, politieagenten, ambulancepersoneel en brandweermannen. Beroepen waar men vaker geconfronteerd wordt met heftige gebeurtenissen die een grote psychische impact hebben.

Young Talent Programme

Het doel van het Young Talent Programme is jongeren hun kracht en talenten te laten ontdekken en ze te leren deze bewust in te zetten. Hierdoor worden ze zelfverzekerder en zal hun zelfvertrouwen groeien. We werken daarbij aan de ontwikkeling van (persoonlijk) leiderschap, waardoor ze leren verantwoordelijkheid nemen voor hun leven en ze vol vertrouwen hun leven op een positieve wijze vormgeven. Belangrijk onderdeel is de inzet van Positieve Psychologie en de onderkenning van een fixed- en growth mindset.

Kijk hier voor een uitleg over fixed- en growth mindset!

Andere projecten:

Project Stimulering Positieve Sportbeleving (Stiposport)

Sportinnovatie & Maatschappelijke Ontwikkeling! De kracht van positief denken!

Juist in een tijd waarin agressie en geweld op sportvelden steeds vaker voorkomt, is aandacht voor positieve sportbeleving noodzakelijk. Het Mental Training Center is ervan overtuigd dat het aanpakken van excessen vooral effectief is als dat bij de bron plaatsvindt. Hoewel het achteraf straffen van betrokkenen soms noodzakelijk is, valt er vooral een forse winst te behalen bij het coachen, begeleiden en stimuleren van sporters en sportteams in sportief succes. Juist investeren in wat goed gaat en wat sporters goed doen, stimuleert het vertrouwen en faciliteert de ontwikkeling van ieders talenten. Daarom hebben wij project Stiposport opgestart, het kan echt anders!!

De tulp staat voor: positiviteit, vertrouwen, verbinding en waardering!

Voor meer informatie over dit project klik hier!