Nominatieproces

Het selectieproces ligt in handen van de Excellent Leadership nominatiecommissie, waarin ook een notaris zitting heeft. Integriteit en transparantie zijn zeer belangrijk in het verkiezingsproces.

Het selectieproces start met de voordracht van een potentiële kandidaat. Deze voordracht kan alleen gedaan worden door derden, dus niet door de betreffende leider zelf. Vervolgens weegt de commissie de voorgedragen kandidaten en geeft de kandidaat na acceptatie het predicaat “voorlopig kandidaat’. De inschrijving wordt pas definitief als de voorlopig kandidaat zijn deelname bevestigd door € 1.495,- excl.. btw te storten op rekening van de Mental training Center Foundation. Hiervoor krijgt de definitieve kandidaat:

  • Deelname aan de Excellent Leadership Awards
  • Een toegangsbewijs Excellent Leadership Experience (waarde € 995,-)
  • Certificaat Excellent Leader
  • Certificaat Ambassadeur MTC Foundation (onderzoek preventie PTSS)
  • Membership Excellent Leadership Network (1 jaar)

De commissie beoordeelt alle kandidaten en stelt een shortlist samen. Vanuit deze shortlist wordt de top 3 lijst samengesteld. Tijdens de Excellent Leadership Experience wordt uit de genomineerde Excellent Leaders de winnaar gekozen. De winnaar ontvangt de Excellent Leadership Awards 2017.