Sport

Sporters en sportorganisaties laten zich graag uitdagen door ambitieuze doelstellingen! Landskampioen voetbal, hockey of het winnen van een NK, EK of zelfs WK of de gouden medaille op de Olympische Spelen. Veelal wordt er jarenlang volop geïnvesteerd in het technische aspect van de sport en minder in het mentale aspect, terwijl juist de mentale kracht de sporter uiteindelijk tot een winnaar kan maken. Net iets verder gaan dan je kunt, je grens verleggen, de pijn voorbij, opschakelen na een tegenslag, kortom de ‘Can Do’ mentaliteit! De kracht zit namelijk tussen je oren!

Het Mental Training Center begeleidt professionele sporters en sportteams op mentaal vlak. Hoe kan je vanuit de sterke kanten benadering de prestaties van de individuele sporter, maar ook die van een sportteam significant verhogen? Onze psychologen en mental coaches zijn u daarbij graag van dienst.

Daarnaast helpen we sportorganisaties bij de ontwikkeling van ‘toekomstgericht’ leiderschap en de uitdagingen die daarbij horen op sportief en maatschappelijk vlak. Dit doen we middels advies en maatwerkprogramma’s. De huidige leiders hebben immers een goede basis gelegd voor het huidige topsportklimaat, waarop de nieuwe leiders hun leiderschap nog verder kunnen ontwikkelen en verdiepen.