CoachingsMarathon

CoachingsMarathon, inzetbaar voor goede doelen!

De CoachingsMarathon gebruiken wij als concept om geld in te zamelen voor goede doelen. Ook dit project is ontwikkeld op basis van onze visie en doelstelling om de wereld een beetje beter te maken. Wij zetten positiviteit in om op een andere manier uitdagingen het hoofd te bieden.

Voorbeeld.

Op 9-9-2011 tussen 9 en 9 uur heeft Ruud de Smit de CoachingsMarathon georganiseerd ten gunste van het project Positieve Sportbeleving. Met de CoachingsMarathon wilde hij samen met enthousiaste coaches vanuit heel Nederland  zoveel mogelijk coachgesprekken voeren en/of workshops geven. Positieve Sportbeleving gaat over het actief ondersteunen en begeleiden van sporters en verenigingen. Dit doen wij onder andere door het stimuleren van respect, sportiviteit, prestaties en plezier rondom sport.

Doel was om met de opbrengst een professionele aanpak tegen agressie en vandalisme rondom sport op te zetten. De opbrengst is geïnvesteerd in:

  • verbetering respect, sportiviteit en plezier rondom sport (aanpak agressie);
  • verbetering prestaties, sportparticipatie en (top)sportklimaat (Olympisch Plan 2028);
  • bevorderen van coaching binnen sport, bedrijfsleven, onderwijs, zorg en overheid;
  • opleiding van vrijwilligers tot gecertificeerd Mental Coach (Sport).

Resultaat: door het hele land heen hebben coaches/trainers gehoor gegeven aan de oproep en hun verdiensten tijdens het event gedoneerd aan Stichting Positieve Sportbeleving (ANBI).