Case ziekteverzuim – perspectief

Verander het perspectief!

Perspectief change: Van terugdringen ziekteverzuim naar verhogen arbeidsdeelname!

Een voorbeeld van werken vanuit een traditioneel perspectief is het onderwerp ziekteverzuim. Het probleem binnen organisaties is “ziek zijn” en we gaan vanuit de standaard aanpak met heel veel geld, tijd en inzet het probleem terugdringen. Uit de praktijk blijkt dat er maar weinig mensen binnen organisaties zijn die energie krijgen van alle protocollen en procedures rondom ziekteverzuim. In tegenstelling tot deze reguliere aanpak, houden wij ons vooral bezig met het verhogen van de arbeidsdeelname! De focus is daarbij gericht op wat we willen bereiken en niet op wat we willen voorkomen of beperken.

Perspectief change: Van Medewerker Tevredenheid Onderzoek (MTO) naar Medewerker Inspiratie Onderzoek (MIO).

Een ander voorbeeld van het gebruiken van een nieuw perspectief. Het afnemen van een MTO vergt veel energie, tijd en geld. Er ontstaat al snel negativiteit en doorgaans verandert er weinig tot niets. Bijna alle resultaten zijn vooraf wel ongeveer in te schatten…

Bij een Medewerker Inspiratie Onderzoek (MIO) gaan we onder andere uit van de kracht van enthousiasme. We denken en handelen vanuit datgene dat goed gaat, vanuit het positieve perspectief. Medewerkers opereren vanuit eigen verantwoordelijkheid en worden geïnspireerd en inspireren collega’s het beste van zichzelf te geven.

Kortom een andere focus en denkwijze met een andere dynamiek en effect!

Wij benaderen uitdagingen op allerlei vlakken dan ook op een geheel andere wijze, telkens weer met een bijzonder resultaat. Uiteraard kunnen we hier nog veel meer over vertellen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

gezondheid hart en diensten concept. familiale witboek houten bureau en medisch toestel achtergrond. verzekering. - sick free photo stockfoto's en -beelden