Medewerker Inspiratie Onderzoek

 

Zijn organisaties op zoek naar tevreden medewerkers of geïnspireerde medewerkers?

Medewerker Inspiratie Onderzoek

Volgens ons hebben geïnspireerde medewerkers een positieve impact op de organisatiecultuur, maar zeker ook op de te behalen resultaten. Maar hoe zet je nu het proces van geïnspireerde medewerkers in gang? Wat vraagt dat van onze manier van denken en zelfs van onze vooringenomenheid? Het betekent introspectie op beperkende en stimulerende gedachten en gedrag, mede daardoor hebben wij een grote voorkeur voor het inzetten van het Medewerker Inspiratie Onderzoek.

Wist je dat…

  1. de hoeveelheid aanwezige positieve energie de meest bepalende factor voor succes binnen organisaties is;
  2. een compliment 5x zoveel effect heeft op nieuw gedrag dan het aanspreken op ongewenst gedrag (corrigerende feedback);
  3. 70% van de mensen niet blij zijn met hun werk;
  4. 30% van de mensen een nieuwe stap in hun carrière willen maken;
  5. in de sportwereld is bewezen dat een team dat positief wordt gecoacht veel sneller leert en dus sneller succesvol is dan een team dat vanuit correctie wordt aangesproken.

Onze visie voor ontwikkeling:

Leg de nadruk op datgene dat al goed gaat en dat verder uitgebouwd kan worden. Negeer daarbij echter niet dat wat verbeterd dient te worden, maar doe dit vanuit een positief perspectief.

Onze ervaringen:  

Het afnemen van een MTO vergt veel energie, tijd en geld. Er ontstaat al snel negativiteit en doorgaans verandert er weinig tot niets. Bijna alle resultaten zijn vooraf wel ongeveer in te schatten…  

Bij een Medewerker Inspiratie Onderzoek (MIO) gaan we uit van de kracht van enthousiasme. We denken en handelen vanuit datgene dat goed gaat, vanuit het positieve perspectief. Medewerkers gaan opereren vanuit eigen verantwoordelijkheid en worden geïnspireerd en inspireren collega’s het beste van zichzelf te geven.  

Onze werkwijze:

In co-creatie met de organisatie stemmen we op maat het traject samen dat dient te leiden tot gewenste ontwikkeling en nieuwe inspiratie en energie.