Burn-out & Stress

Steeds vaker begeleiden wij werknemers die veel stress ervaren, tegen een burn-out aanzitten of al burn-out zijn. Onderzoekt toont aan dat 1 op de 8 werknemers kampt met burn-out klachten en dat 1 op de 3 werknemers stressgerelateerde klachten heeft. Op het moment dat een werknemer voor een langere periode uitvalt, zijn daar hoge kosten mee gemoeid. De gemiddelde verzuimduur van mensen met burn-out klachten bedraagt ongeveer 6 maanden. Als een burn-out niet goed wordt begeleid, zal het herstel langer duren en is de kans op herhaling groter. Investeren in het herstel is dan ook uiterst lonend en kostenbesparend.

Een burn-out is zeker niet het einde, ondanks dat het een onplezierige situatie is. Een burn-out is juist een nieuw begin, een reset. Het is een proces om dichter bij jezelf te komen, jezelf opnieuw te ontdekken en om nieuwe perspectieven te creëren.

Rust, fysiek en mentaal herstel zijn zeer belangrijk in de opstartfase. In de daaropvolgende fase volgt intensivering van inspanning, om de energiebalans te optimaliseren. Ten slotte ontstaat er een nieuwe persoonlijke balans, waar meer inzicht en (mentale en fysieke) veerkracht is opgebouwd. Gefeliciteerd, je bent op een positieve wijze gegroeid!