#MentalBoost

Missie Mental Boost

Op 12 januari 2022 zijn we gestart met de Missie #MentalBoost

Op dit moment zijn er namelijk veel mensen die mentaal niet lekker in hun vel zitten, waaronder:

  • Jongeren en studenten die nagenoeg geen of minder sociale contacten hebben;
  • Ondernemers die hun inkomen kwijt zijn;
  • Medewerkers uit de zorg die overbelast zijn en/of veel stress ervaren;
  • Mensen die hun baan zijn verloren of die door thuiswerken vereenzamen;
  • En niet te vergeten, onze ouderen die minder familie zien en steeds eenzamer worden.

Kortom, er zijn velen onder ons die vrijwel geen (toekomst)perspectief meer hebben in deze veeleisende tijd. En laten we eerlijk zijn, we hebben juist nu allemaal steeds meer behoefte aan warmte, aandacht, liefde en contact.  De pandemie duurt al bijna twee jaar en heeft grotere gevolgen dan we met z’n allen van tevoren hadden kunnen bedenken.

Met #MentalBoost wil ik mijn beroepsgroep van coaches, trainers, psychologen, managers, vrijwilligers, maar ook mensen die gewoon begaan zijn met anderen, vragen om een luisterend oor te bieden aan de mensen in zijn of haar omgeving.

Ken je iemand die niet lekker zit, wees er voor die persoon. Of maak het bespreekbaar binnen jouw omgeving. We kunnen namelijk niet altijd aan de buitenkant van iemand zien of die persoon hulp nodig heeft. Laten we anderen gewoon de vraag stellen of ze hulp nodig hebben en als het nodig is om na de eerste ‘nee’ toch nog even door te vragen. Die ene vraag of dat ene gesprek kunnen al wonderen doen. Wees aardig en attent. Pak de telefoon en bel die persoon op, of ga samen wandelen. Geef elkaar een #MentalBoost door er voor elkaar te zijn.

Natuurlijk snap ik heel goed dat er frustraties zijn, dat er boosheid of verdriet is, maar laten we dit niet gebruiken om ons af te zetten tegen anderen. Laten we deze emoties juist ombuigen en positief voor elkaar inzetten.

Doel van de Missie #MentalBoost missie, is om zoveel mogelijk mensen een hart onder de riem te steken die het hard nodig hebben.

Help ons mee om de Missie #MentalBoost zoveel mogelijk aandacht te geven!

Kortom:

Laten we vandaag en de komende tijd even de tijd nemen om elkaar een #MentalBoost te geven!
Zeker in deze tijd is het van belang dat we elkaar warmte, aandacht, liefde geven. Hoe?

🗣 – Ga het gesprek met elkaar aan, ook als je niet de juiste persoon denkt te zijn. Een luisterend oor kan namelijk een wereld van verschil maken.

🙏- Maak problemen en gevoelens bespreekbaar. Het is geen teken van zwakte als je je gevoelens uit. Dit getuigt juist van kracht!

📲 – Samen staan we sterker. Bel een vriend of vriendin op, of ga een stukje met elkaar wandelen. Geef elkaar een #MentalBoost door er voor elkaar te zijn.

❤ – Wees vooral lief voor jezelf. Besef dat je een mens bent en dat mensen gevoelens hebben.

💌 – Deel dit bericht zodat deze boodschap verspreid kan worden.

Heb jij nog persoonlijke tips, of heb jij iemand een #MentalBoost gegeven? Voel je vrij om hieronder je reactie te plaatsen of je verhaal te delen.