Vitaliteit

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid!

Ons concept en programma’s zijn gebaseerd op positieve psychologie en de pijlers:

  • Fysiek
  • Voeding
  • Mentaal

Wij bevorderen met onze diensten & programma’s vitale- en een duurzame organisaties en -samenleving.

De vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van werknemers wordt steeds belangrijker voor organisaties. Demografische ontwikkelingen zoals o.a. de vergrijzing, een latere pensioenleeftijd en de effecten van een ongezonde leefstijl hebben verstrekkende gevolgen voor het welzijn van de krimpende (beroeps)bevolking. Deze ontwikkelingen hebben een negatief effect op de duurzame inzetbaarheid van het arbeidspotentieel, de gezondheidszorg en de financiële gezondheid van de Nederlandse economie. De financiële gevolgen van (onder andere) mentaal verzuim, vermoeidheid, overgewicht en burn-out lopen inmiddels al in de miljarden euro’s.

Onderzoek toont aan dat elke euro die in leefstijlprogramma’s of vitaliteitsprogramma’s wordt geïnvesteerd een veelvoud van de investering oplevert. Ook is aangetoond dat vitale medewerkers beter in hun vel zitten, minder verzuimen, gemotiveerder zijn en beter presteren.

Wij ondersteunen organisaties in het proces van verduurzaming van de gezondheid door het ontwikkelen van innovatieve leefstijlprogramma’s en -projecten.