Projecten

Een positieve dynamiek creëren, dat is onze uitdaging

Het Mental Training Center ontwikkelt vanuit onze Missie en Visie op ontwikkeling, projecten die tot doel hebben om het beste uit mensen te halen. Deze concepten dragen op actieve en innovatieve wijze bij aan de groei en ontwikkeling van mensen, organisaties en de samenleving. Afhankelijk van de wensen en het te realiseren doel, ontwikkelen wij maatwerk-concepten die projectmatig opgezet kunnen worden. Onze bestaande concepten kunnen op aanvraag aangepast worden aan specifieke wensen.

Enkele projecten zijn:

VerbindingsWeek 11 t/m 16 december 2023

Met de “Week van de Verbinding” willen we in de week van 11 tot en met 16 december 2023 door heel Nederland heen activiteiten organiseren die als doel hebben om mensen te verbinden. In deze Denktank omgeving kunnen we ideeën met elkaar delen en elkaar inspireren. Hoe mooi zou het zijn als we met elkaar een breed gedragen “Week van de Verbinding 2023” realiseren.

NationaleVitaliteitsPas

De NationaleVitaliteitsPas® is ontwikkeld om organisaties & individuen te stimuleren bij de bewustwording van een gezonde leefstijl en een duurzame samenleving. De NationaleVitaliteitsPas® is een platform van aanbieders van vitaliteitsdiensten en -programma’s.

Stimulering Positieve Sportbeleving

Een vernieuwende aanpak om agressie en vandalisme te verminderen op en rond het sportveld. Onze methodiek is gebaseerd op positieve psychologie en de waarderende aanpak (Appreciative Inquiry). Niet het verminderen van wat je niet wilt (probleem), maar juist het bevorderen van wat je wel wilt (uitdagend perspectief).

CoachingsMarathon

De CoachingsMarathon gebruiken wij als concept om geld in te zamelen voor goede doelen. Ook dit project is ontwikkeld op basis van onze visie en doelstelling om de wereld een beetje beter te maken. Wij zetten positiviteit in om op een andere manier uitdagingen het hoofd te bieden.

Kansdenkdag

Kansdenken is het denken in kansen en mogelijkheden, een andere manier van kijken en denken. Om deze wijze van denken te verspreiden binnen de Nederlandse samenleving heeft Mental Training Center de “KansDenkDag” driemaal georganiseerd (2009-2011).

Medewerker Inspiratie  Onderzoek

Bij een Medewerker Inspiratie Onderzoek (MIO) gaan we uit van de kracht van enthousiasme. We denken en handelen vanuit datgene dat goed gaat, vanuit het positieve perspectief. Medewerkers gaan opereren vanuit eigen verantwoordelijkheid en worden geïnspireerd en inspireren collega’s het beste van zichzelf te geven.

Mental Boost

Met #MentalBoost wil ik mijn beroepsgroep van coaches, trainers, psychologen, managers, vrijwilligers, maar ook mensen die gewoon begaan zijn met anderen, vragen om een luisterend oor te bieden aan de mensen in zijn of haar omgeving.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die wij kunnen bieden voor uw organisatie of team? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.