Visie

Anders Kijken & Denken!

Tekst

Het Mental Training Center is een innovatief adviesbureau. Wij zijn gespecialiseerd in de mentale aspecten voor succesvolle ontwikkeling en verandering. Juist door op een positieve wijze anders te leren kijken en denken, verander je het perspectief. Hierdoor creëer je een andere ontwikkeldynamiek en realiseer je een ander effect! De focus ligt in onze aanpak niet op problemen, fouten en verschillen, maar juist op successen, talenten en verbinding.

Wij zijn authentieke, enthousiaste out-of-the-box denkers. Naast advies, training en coaching, ontwikkelen wij ook maatwerk strategieën & concepten voor organisatorische en maatschappelijke uitdagingen. Ons DNA bevat: een achtergrond bij het Korps Mariniers, Ultra Sport, complexe verandertrajecten, HR/organisatieontwikkeling en diverse innovatieve maatschappelijke change-projecten.

Motiveren, inspireren, vanuit talenten leren samenwerken en een positieve dynamiek creëren in de ontwikkeling van mensen, dat is onze drive. Het ontwikkelen van mens & organisatie is namelijk ons vak, onze expertise en onze passie!

Glas half leeg of half vol!

Zie je problemen en de bekende bergen, of zie je juist mogelijkheden en uitdagingen? De manier waarop we kijken en denken (mindset) heeft in belangrijke mate invloed op ons handelen en het te behalen resultaat. We zijn in zijn algemeenheid vooral gericht op fouten en problemen. Zo hebben we aangeleerd om vanuit een probleem te redeneren en vanuit deze probleemredenatie naar oplossingen te zoeken. Deze aanpak richt zich dan vooral op het voorkomen, verkleinen of wegnemen van het probleem. Het kan echter ook anders! Zie als voorbeeld de “Case ziekteverzuim”